Annak érdekében, hogy Ön számára is jobb felhasználói élményt tudjunk biztosítani, az oldalon cookie-kat használunk. Az oldalunk használatával Ön elfogadja a cookie-k alkalmazását.További információt itt talál.
Elfogadom
Menü

Készíts teát a JAVALLAT gyógynövénykapszulából!

Ismerd meg, hogy mikor és miért érdemes teát készítened a JAVALLAT gyógynövénykapszulákból!

A JAVALLAT kapszulák SonicFine® szuperfinom instant gyógynövényport tartalmaznak, amely lehetővé teszi, hogy a kapszulákból könnyen gyógynövényteát készíthess!

 

MIKOR ÉRDEMES TEÁT KÉSZÍTENI A KAPSZULÁBÓL?

1. Ha így erőteljesebb a hatás. Egyes gyógynövények kedvező élettani hatása kifejezettebben érvényesül, ha teaként fogyasztod őket. Ilyenek például a keserű anyagokat tartalmazó, emésztésre ható gyógynövények. A keserű ízérzet ugyanis önmagában is növeli az emésztőnedvek elválasztását, a jobb emésztés hatására pedig csökken az étkezés utáni teltségérzet vagy fáradtság. Bár a hatás kapszulaként fogyasztva is jelentkezik, de erőteljesebb lesz, ha teát készítesz ezekből gyógynövényekből.

2. Ha csak így érhetsz el hatást. A torok egészségére ható gyógynövények bevonó hatású nyálkát, fertőtlenítő hatású tanninokat vagy egyéb kedvező hatású anyagokat tartalmaznak, amelyek a torok nyálkahártyájával érintkezve fejtik ki hatásukat. Ezekből tehát teát kell készíteni ahhoz, hogy érvényesüljön hatásuk. (A gyógynövényeknek a bennük lévő sokféle hatóanyag miatt egyszerre több egészségügyi hatásuk is lehet, így előfordul, hogy bizonyos hatásokat csak teaként, másokat viszont kapszulában fogyasztva is élvezhetsz. Ha a várt egészségügyi hatás csak teaként érhető el, azt minden esetben jelezzük a termék csomagolásán!)


Tudtad? A kapszulahéj gyorsan és teljes mértékben feloldódik a forró vízben. Ha mégsem szeretnéd elfogyasztani, vagy nincs időd ezt megvárni, vagy csak a csapmeleg víz áll rendelkezésedre, egyszerűen bontsd ki a kapszulát és öntsd a tartalmát meleg vízbe! A felkeverés után egyből fogyaszthatod!


 

HOGYAN HASZNÁLHATOD MÉG A KAPSZULÁKBAN LÉVŐ SONICFINE INSTANT GYÓGYNÖVÉNYPORT?

  • Bármiben elkeverheted! A SonicFine® szuperfinom instant gyógynövényporok nemcsak vízben, de bármilyen folyékony anyagban elkeverhetők, legyenek azok akár vizes, akár zsíros alapúak. A SonicFine® porok így akár például joghurtba, kefirbe, turmixokba is könnyen belekeverhetők és egyenletesen eloszlathatók, de zsírokban (vajban, olajban) is nagyon könnyen oldódnak.
  • Fogyaszd mézzel! A torok és garat egészségét támogató gyógynövényekből készült kapszulák tartalmát érdemes egy-két evőkanál mézben elkeverni, így a gyógynövények és a méz antibakteriális hatóanyagai együtt fejtik ki kedvező élettani hatásukat (az ízében sem fogsz csalódni!)

 

MIÉRT JOBB A SZUPERFINOM GYÓGYNÖVNÉNYPORBÓL KÉSZÜLT TEA,
MINT A SZÁLAS VAGY A FILTERES VÁLTOZATOK?

1. Nem tartalmaz mikroműanyagot. A legújabb kutatások szerint minden egyes teafilterből 2,3 millió mikroméretű és 14,7 milliárd mikronnál is kisebb méretű műanyag részecske kerül a teába. (Dr. Hernandez és munkatársai kutatása és az Index.hu erről szóló írása).

2. Bárhová egyszerűen magaddal viheted. Ízlésedtől és az adott gyógynövénytől függően 1-3 kapszula elegendő ahhoz, hogy instant teát készíts belőle. Egy doboz tartalma így 20-60 gyógynövénytea elkészítéséhez elegendő.

3. Könnyen és gyorsan elkészítheted. A SonicFine® instant gyógynövényporból 2 perc alatt elkészül a teád, utána pedig nem kell pepecselned a kiáztatott filterrel vagy gyógynövénnyel.

4. A gyógynövény minden hatóanyagát tartalmazza. A hagyományos gyógynövénytea csak azokat a hatóanyagokat tartalmazza, amelyek vízben jól oldódnak. Ezzel szemben a SonicFine® instant gyógynövényporból készült teában a gyógynövény minden hatóanyagát megtalálhatod. A felkevert tea éppen azért átlátszatlan, mert a létrejövő szuszpenzió a vízben nem oldódó (pl. zsíroldékony) részeket is tartalmazza.

5. Nem szükséges áztatás. Egyes gyógynövényekből csak úgy készíthető hatásos tea, ha 8-12 órára langyos vízbe áztatod őket. Ilyen például a csipkebogyó, a lándzsás útifű, az erdei mályva, az orvosi zilíz vagy a fehér fagyöngy. Erre az áztatásra viszont nincs szükség a SonicFine® instant gyógynövénypor esetén, hiszen a speciális gyártási eljárás során már átszakítottuk a rostos sejtfalakat, amelyek egyébként szűrőként gátolnák a hatóanyagok gyors és teljes kiáramlását. 

Keresés