Annak érdekében, hogy Ön számára is jobb felhasználói élményt tudjunk biztosítani, az oldalon cookie-kat használunk. Az oldalunk használatával Ön elfogadja a cookie-k alkalmazását.További információt itt talál.
Elfogadom
Menü

Javallat étrend-kiegészítő gyógynövénykapszula 60db - Alexandriai szenna

Ár:
2.199 Ft (1.731 Ft + ÁFA)
Egységár: 36,64 Ft/db kapszula (340mg)
Cikkszám: 5999569810807
Gyártó: Indikáció Kft.
Elérhetőség: Raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Javallat étrend-kiegészítő gyógynövénykapszula 60db - Alexandriai szenna terméket rendelje meg most a KataBioPortal Webáruházban és néhány napon belül már használhatja is 25.000Ft kosárérték felett Ingyenes szállítással! Olvassa el a részleteket a Szállítás és fizetés menüpontban. 

60 db SonicFine® instant gyógynövényport tartalmazó kapszula, bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényből

Egészségügyi hatásai:

1. Elősegíti a széklet lazítását, a természetesen könnyű székletürítést.

2. Hozzájárul az egészséges testsúly eléréséhez és megtartásához.

EGÉSZSÉGÜGYI HATÁSAIT ALÁTÁMASZTÓ TUDOMÁNYOS BIZONYÍTÉKOK

A bemutatott tudományos vizsgálatok eredményei a gyógynövényre általánosan vagy a hivatkozásokban szereplő készítményre vonatkoznak. Bemutatásuk célja, hogy alátámasszák a gyógynövénytermékünk egészségügyi hatásait.

1. SZÉKLETLAZÍTÁST ÉS KÖNNYŰ SZÉKLETÜRÍTÉST ELŐSEGÍTŐ HATÁSA

  • A szenna hatóanyagai, a szennozidok a bélben átalakulnak, majd a képződő vegyületek a bélfal simaizomzatára hatva fokozzák a bélmozgásokat, csökkentik a bélnyálkahártya vizfelszívó-képességét, ezzel lazítva a székletet. Mindezek eredményeként a bélmozgás gyorsul, a béltartalom gyorsabban áthalad a bélrendszeren, és megszűnik a székrekedés.
  • Idős korban a bélműködés renyhébb, és a bélreflexek romlása, valamint az elfogyasztott élelem mennyiségének csökkenése miatt a székelés ritkábbá válik. Ez székrekedés kialakulásához vezethet, aminek gyakorisága az életkor előrehaladtával nő. A rendszeres székelés fenntartása, a megfelelő bélmozgás megőrzése ebben a korcsoportban kiemelt fontosságú. Egy Finnországban végzett klinikai vizsgálatban idősek részvételével tanulmányozták a széklettömeg-növelő (rosttartalmú) hashajtóval kombinált szenna hatását egy gyakran használt hashajtó hatóanyaggal, a laktulózzal összehasonlítva. Azt találták, hogy a szennatartalmú készítményt szedőknél gyakoribb volt a székelés (átlagosan heti 4,5 a másik csoport 2,2-es átlagához képest). (Kinnunen és munkatársai kutatása) Egy másik modern (véletlen besorolásos, palcebokontrollos, kettős vak) észak-írországi kutatásban is az előző két kezelést hasonlították össze, és megállapították, hogy nemcsak a székelési gyakoriságot javította jobban a szennát is tartalmazó kezelés (napi átlagos 0,8 széklet a laktulóz csoport 0,6-os értékéhez képest), hanem azt is, hogy a székletürítés kisebb erőfeszítéssel járt ebben a csoportban. (Passmore és munkatársai kutatása)
  • Egy USA-ban végzett vizsgálatban azt tanulmányozták, hogy a rosttartalmú hashajtók kiegészítésére adott szenna hogyan befolyásolja a kezelés hatásosságát. A résztvevők egy része útifűmagot, mások szennával kiegészített útifűmagot kaptak székrekedésük kezelésére. A szennával kiegészített kezelés lazább és gyakoribb székletet eredményezett, mint az önmagában alkalmazott rost. (Marlett és munkatársai kutatása)
  • Japánban szintén modern kutatási módszerekkel vizsgálták a szenna hatását, egyrészt placebóval, vagyis hatóanyag nélküli készítménnyel, másrészt egy ozmotikusan ható hashajtóval, a magnézium-oxiddal hasonlították össze. Mindkét hashajtó kezelés hatásosan enyhítette a székrekedést, és a két szer között nem volt különbség a tünetek enyhítése és a székletürítés tekintetében. (Morishita és munkatársai kutatása) A szenna megy másik vizsgálatban a széles körben használt hashajtó hatóanyaggal. a nátrium-pikoszulfáttal is egyenrangú hatásosságúnak bizonyult. (MacLennan és Pooler kutatása)

 

2. AZ EGÉSZSÉGES TESTSÚLY ELÉRÉSÉT ÉS MEGTARTÁSÁT TÁMOGATÓ HATÁSA

  • A szenna hatására a bélmozgás gyorsul, a béltartalom gyorsabban áthalad a bélrendszeren, így a tápanyagok felszívódására kevesebb idő áll rendelkezésre. Mivel a felszívódás romlik, a táplálék kalóriatartalmának csak egy része hasznosul, s ez végeredményben hozzájárul a testsúly csökkenéséhez, illetve annak megtartásához. A hashajtó gyógynövények testsúlycsökkentésre  gyakorolt hatását nemcsak a jól ismert hatásmechanizmus, hanem kísérletes eredmények is alátámasztják. (Zhang és munkatársai kutatása)

FIGYELMEZTETÉSEK, ELLENJAVALLATOK

  • A szennalevél fogyasztása nem helyettesíti a változatos és kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.
  • Fogyasztása egy hétnél tovább nem ajánlott!
  • Emésztő­rend­szeri fekélyek, bélelzáródás, vakbélgyulladás, ismeretlen eredetű hasi fájdalom esetén fogyasztása ellenjavallt!
  • Szív­glikozidokkal, vizelethajtókkal és édesgyökérrel együtt nem javasolt alkalmazása.
  • Fogyasztásakor igyon sok folyadékot!
  • 12 évesnél fiatalabb gyerekeknek, terhes és szoptató nőknek nem ajánlott alkalmazása!
  • Fogyasztása során fellépő emésztőrendszeri panaszok esetén csökkenteni kell a napi adagot.
  • Gyermekek elöl elzárva tartandó!

AZ ALEXANDRIAI SZENNÁRÓL

HATÓANYAGAI

  • A szenna hatóanyagai az antrakinonszármazékok közé tartoznak. A levél 1-5%, a termés 2-5%-os mennyiségben tartalmazza ezeket a vegyületeket, amelyek közül a fő komponensek a szennozid A és B. 

TÖRTÉNETE

  • A szennafajokat nemcsak gyógynövényként hasznosítják, hanem dekorációs céllal, dísznövényként is ültetik. A több tucat szennafaj közül a modern gyógyászatban az alexandriai szenna (Senna alexandrina) játszik jelentősebb szerepet. A szenna felhasználási céljai összefüggenek markáns hashajtó hatásával: székrekedés esetén, valamint fogyókúra hatékonyságának fokozására használják évszázadok óta. 
  • Ugyanerre a célra más, rokon fajok is használhatóak, egyéb fajokat pedig más célokra (pl. hajápolás) is alkalmaznak. A szenna fajok népi gyógyászati alkalmazása sokszínű, a bélférgesség és ízületi panaszok kezelésétől a bőrpanaszok enyhítéséig.

ELTERJEDÉSE

  • A szennafajok a trópusi és a szubtrópusi területeken őshonos cserjék és kisebb fák.

LEÍRÁSA

  • Az alexandriai szenna fürtös, sárga, az akácra emlékeztető virágú fa. A gyógyászatban a növény levelét, hüvelytermését vagy azok készítményeit alkalmazzák.

Adalékanyag mentes Igen
Javasolt felhasználás
ADAGOLÁS ► 1-2 naponta 1-2 kapszula lefekvés előtt.
FOGYASZTÁS Kapszulaként fogyasztva ► Bő folyadékkal lenyelve.
Teaként fogyasztva ► A kapszulák tartalmát szórd egy pohárba, majd öntsd fel 2 dl 50-60 °C-os vízzel. Elkeverés után azonnal fogyasztható. Tudd meg, hogyan és miért érdemes teát készíteni a kapszulákból!
Folyadékban elkeverve ► A kapszulák tartalmát bármilyen folyadékban elkeverheted (pl. méz, joghurt, kefír stb.)
Összetétel Kapszulánként 340 mg alexandriai szenna levél (Sennae folium) Sonic­Fine® szuperfinom instant gyógynövénypor, kapszulahéj:zselatin.
Besorolás Vegán
Kiszerelés 60 db kapszula
Minimálisan rendelhető mennyiség 1 db
Márka Javallat
Származási hely Magyarország
Minőségét megőrzi A termék csomagolásán jelzett időpontig.
Szójamentes Igen
Színtetikus tartósítószerektől mentes Igen
Gluténmentes Igen
Laktózmentes Igen
Vegán Igen

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés