Annak érdekében, hogy Ön számára is jobb felhasználói élményt tudjunk biztosítani, az oldalon cookie-kat használunk. Az oldalunk használatával Ön elfogadja a cookie-k alkalmazását.További információt itt talál.
Elfogadom
Menü

VITAMIN STATION GLUTÉN ALARM GYORSTESZT

Ár:
4.533 Ft (4.318 Ft + ÁFA)
Cikkszám: 599956322019
Gyártó: VITAMIN STATION
Elérhetőség: Rendelhető
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

VITAMIN STATION GLUTÉN ALARM GYORSTESZT terméket rendelje meg most a KataBioPortal Webáruházban és néhány napon belül már használhatja is 25.000Ft kosárérték felett Ingyenes szállítással! Olvassa el a részleteket a Szállítás és fizetés menüpontban. 

Glutén Alarm gyorsteszt

Önellenőrzésre szolgáló gyorsteszt, a gluténérzékenységgel (cöliákia) összefüggő szöveti transzglutamináz ellenes IgA antitestek kimutatására, egy csepp vérből.

Mit kell tudni a gluténérzékenységről?

A lisztérzékenység egy egész életen át tartó, vékonybelet érintő autoimmun betegség, amely az erre genetikailag hajlamos egyének esetében fordulhat elő. A betegséget a glutén (a búzában, árpában, rozsban található fehérje komplex) tartalmú ételek emésztésével szembeni intolerancia okozza. Becslések szerint világszerte az emberek 1 %-át érinti.

Tipikus tünetei:

krónikus hasmenés, hasi fájdalom, puffadás, testsúly csökkenés, vérszegénység, csontritkulás, állandó fáradtság valamint gyermekek esetében növekedési rendellenességek.

A betegség diagnosztizálása után a jelenleg ismert egyetlen hatásos kezelés az egész életen át tartó szigorú gluténmentes diéta.

Hogyan lehet a gluténérzékenységet kiszűrni?

A cöliákia kiszűrésének első lépése egy hatékony gyorsteszt elvégzése vérminta segítségével. A tesztek működése a szöveti transzglutamináz (tTG) ellenes IgA típusú antitestek mérésén alapul. A GLUTEN’ ALARM® egy specifikus immunológiai gyorsteszt a tTg ellenes IgA antitestek kimutatásásra, melynek használatához elegendő egy csepp ujjbegyből nyert vérminta.

Mikor lehet ezt a tesztet elvégezni?

A tesztet gluténérzékenységre utaló tünetek észlelésekor célszerű elvégezni, illetve abban az esetben, ha a családban már korábban is előfordult hasonló probléma. Ez a betegség az arra veleszületett genetikai hajlammal rendelkező egyénekben jelentkezik. A helyes eredmény érdekében a tesztet normál étrend mellett kell elvégezni (nem amikor már gluténmentes diétát folytat!).

Mit tartalmaz a Glutén Alarm gyorsteszt?

- 1 db lezárt alumínium tasak, benne:

 • 1 db tesztkazetta
 • 1 db műanyag pipetta
 • 1 db páraelszívó párna

- 1 db steril ujjbegyszúró lándzsa a vérvételhez
- 1 db 1 ml puffer oldatot tartalmazó cseppentő fiola
- 1 db alkoholos törlőkendő
- 1 db használati utasítás

A teszt sikeres elvégzéséhez szükséges a megfelelő környezet. Helyezd a doboz tartalmát egy tiszta, száraz és vízszintes felületre, például asztalra, majd kövesd az alábbi utasításokat:

 1. Moss kezet szappannal, és öblítsd le tiszta vízzel! Használj tiszta törülközőt!
 2. Tépd fel a védőcsomagolást (a bemetszésnél) és vedd ki belőle a tesztet és a pipettát, majd dobd ki mind az alumínium-, mind a páraelszívó tasakokat!
 3. Készítsd elő a lándzsát: tekerd le és dobd ki a lándzsa szürke kupakját, vigyázva, hogy ne nyomd meg az aktiváló gombot!
 4. Tisztítsd le valamelyik ujjhegyed egy alkoholos vattával. Masszírozd az ujjbegyed lefelé, hogy megteljen vérrel.
 5. Erősen szorítsd a lándzsát, a képen látható módon, a letisztított ujjbegyhez. Nyomd meg a kioldó gombot.
 6. A lándzsa hegye a szúrást követően automatikusan és biztonságosan visszaugrik a helyére. Ne használd fel többször a lándzsát!
 7. Masszírozd a megszúrt ujjbegyed a vér kibuggyanásáig.
 8. Tartsd a pipettát a vércsepphez, nyomd össze a végét, majd lassan felengedve szívd fel a vért a pipetta belsejében jelzett vonalig. Ne nyomd közben újra össze a pipetta végét! Ha nem éri el a vér a jelzést, masszírozd újra az ujjbegyed, hogy még egy kis mintát nyerj. Amennyire lehetséges, törekedj a légbuborék elkerüléséhez.
 9. Cseppentsd a vérmintát a pipetta összenyomásával a tesztkazetta kerek mintagyűjtő ablakába az ábra szerint.
 10. Várj, amíg a vér felszívódik a mintaablakból. (30-40 másodperc). Ezután tekerd le a pufferoldatot tartalmazó fiola kék kupakját (a fehér kupakot érintetlenül hagyva) és lassan, a fiolát függőlegesen tartva cseppents pontosan 4 cseppet a pufferoldatból a mintaablakba 2-3 másodperces időközzel. Hagyjd a tesztkazettát vízszintesen, és ne mozgasd azt.
 11. 15 perc elteltével olvassd le az eredményt.
 12. Ne értékeld a tesztet 20 perc eltelte után!

Az eredmény kiértékelése

A megjelenő csíkok színintenzitása nem befolyásolja az eredményt!

1. Negatív eredmény

Csak egy színes csík jelenik meg a kontrollfelületen a C (kontroll) jelzés alatt. Ez az eredmény azt jelzi, hogy a vérmintából nem mutathatóak ki a tTg ellenes IgA antitestek.

2. Pozitív eredmény

Két színes csík jelenik meg a kontrollfelületen a T (teszt) és a C (kontroll) jelzés alatt. A T jelzés alatt megjelenő vonal határozottabb és erősebb színű lehet a C jelzésű vonalnál. Ez az eredmény azt jelenti, hogy a vérminta tartalmaz tTg ellenes IgA antitesteket.

Pozitív eredmény esetén keresd fel orvosod!

3. Érvénytelen eredmény

Érvénytelen eredménynek számít, ha egyetlen elszíneződött csík sem jelenik meg a kontrollfelületen sem a T, sem a C jelzés alatt. Ebben az esetben értékelhetetlen a teszt, javasolt egy új GLUTEN’ ALARM® gyorsteszttel megismételni a vizsgálatot.

Kérdések és válaszok

- Hogyan működik a GLUTEN’ ALARM® teszt?

Lisztérzékenység esetén a szervezetben tTg ellenes specifikus IgA típusú antitestek termelődnek. A GLUTEN’ ALARM® gyorsteszt  érzékeli jelenlétüket, ily módon bizonyítva a gluténérzékenységet. A GLUTEN’ ALARM® teszt érzékenysége 10 U/ml.

- Mikor lehet ezt a tesztet elvégezni?

A tesztet gluténérzékenységre utaló tünetek észlelésekor célszerű elvégezni, illetve abban az esetben, ha a családban már korábban is előfordult hasonló probléma. Ez a betegség az arra veleszületett genetikai hajlammal rendelkező egyénekben jelentkezik. A helyes eredmény érdekében a tesztet normál étrend mellett kell elvégezni (nem amikor már gluténmentes diétát folytat!).

- Lehet-e téves az eredmény?

A kimutatott eredmények megbízhatóak, amennyiben a használati utasítás valamennyi pontját pontosan betartották. Mindemellett lehet téves az eredmény, ha a tesztkazettát használat előtt nedvesség érte, illetve, ha a vérminta mennyisége kevés volt. A csomagolásban található műanyag pipettán lévő jelzés segítségével ellenőrizheted az összegyűjtött vérminta mennyiségét.

- Hogyan értékelendő a teszt eredménye, ha a kontrollcsíkok színe, illetve színerőssége eltérő?

A szín és a színerősség nem befolyásolja a teszt kiértékelését. A csíkoknak csupán tisztán láthatóaknak és homogénnek kell lenniük.
Amennyiben mindkét csík - akár csak halványan is - látható, a tesztet pozitívnak kell értékelni.

- Mit jelez a csík a C jelzés alatt?

A C (Control) jelzés alatt megjelenő csík csak a tesztkazetta helyes működését mutatja.

- Ha 20 perc elteltével olvasom le a tesztet, még értékelhető az eredmény?

Nem. Az eredmény a puffer oldat hozzáadásától számított 15 percet követően olvasandó le. Ne értékeld az eredményt 20 perc eltelte után!

- Mi a teendőm, ha a teszt pozitív?

Amennyiben az eredmény pozitív, az azt jelenti, hogy vérben jelen vannak a tTg ellenes IgA típusú antitestek. Ebben az esetben konzultálj orvosoddal, tájékoztatva az eredményről, aki további vizsgálatok elvégzését javasolhatja.

- Mi a teendőm, ha az eredmény negatív?

Amennyiben az eredmény negatív, az azt jelenti, hogy a vérmintában nem mutathatóak ki a tTg ellenes IgA típusú antitestek. Néhány szélsőséges esetben az IgA hiány is adhat hamis negatív eredményt, ezért ha a tünetek továbbra is fennállnak, javasolt, hogy keresd fel kezelőorvosod.

- Mennyire megbízható a GLUTEN’ ALARM® teszt?

A felmérések alapján a GLUTEN’ ALARM® teszt pontossága több mint 97%-os, amely megfelel a klinikai vizsgálatok pontosságának. Ugyan a teszt megbízható, előfordulhat hamis negatív, illetve hamis pozitív eredmény.

A Glutén Alarm teszt hasznos segítséget ad a cöliákia felismerésében, de a betegség fennállását, azaz a diagnózist a kezelés megkezdése előtt feltétlenül orvosnak kell megerősítenie!

Márka VITAMIN STATION
Származási hely Magyarország
Minőségét megőrzi A termék csomagolásán jelzett időpontig.
Gluténmentes Igen

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Hasonló termékek

4.533 Ft
Rendelhető

Melyek a Vashiány teszt előnyei?

 • egyszerű, gyors használat, eredmény 10 perc alatt,
 • azonnali eredmény, egy csepp vérből,
 • otthon, bárki által elvégezhető a vashiány megállapítására,
 • megbízható, 98%-os pontosság,
 • gyerekeken is elvégezhető a Vashiány teszt

Ha sokszor érzi magát fáradtnak, levertnek, kedvetlennek, ha gyakran sápadt, vagy gyengélkedik immunrendszere, elképzelhető, hogy panaszait vashiány okozhatja, amiről saját maga is meggyőződhet otthonában kényelmesen, a Vashiány gyorsteszt segítségével!

4.533 Ft
Rendelhető

Tüsszögsz, viszket a szemed, folyik az orrod vagy kiütéseid vannak? Nem tudod, hogy panaszaidat allergia, vagy valamilyen fertőzés, vírus okozza?

 • Azonnali választ kaphatsz az Allergia teszt segítségével!
 • Az Allergia teszt a vérben található IgE szintjét méri, ezáltal alkalmas az allergiás túlérzékenység kimutatására.
 • Otthon, bárki által elvégezhető 

Ne feledd, minél előbb derül fény egy esetleges rendellenességre, a kellemetlen tünetek annál hamarabb megszűntethetőek!

4.533 Ft
Rendelhető

Valami nincs rendben az egészségeddel, csak nem tudod, az okát?

A pajzsmirigy alulműködésnek különféle tünetei lehetnek. A Pajzsmirigy alulműködés gyorsteszt a TSH szintet méri, és így lehetőséget nyújt a pajzsmirigy rendellenes működésének kimutatására. 

Csak néhány a pajzsmirigy alulműködés tünetei közül:

 • fáradékonyság
 • nehezen leadható túlsúly
 • depresszió
 • száraz bőr, töredezett haj és körmök
 • székrekedés
 • menstruációs zavarok
 • terméketlenség
 • szem körüli duzzanat

Teszteld egészséged egyszerűen, gyorsan a Pajzsmirigy alulműködés teszt segítségével!

Ne feledd, minél előbb derül fény egy esetleges rendellenességre, a kellemetlen tünetek annál hamarabb megszüntethetőek!

Keresés