Annak érdekében, hogy Ön számára is jobb felhasználói élményt tudjunk biztosítani, az oldalon cookie-kat használunk. Az oldalunk használatával Ön elfogadja a cookie-k alkalmazását.További információt itt talál. Elfogadom
Menü

VITAMIN STATION STREPTOCOCCUS A GYORSTESZT 1DB

Ár:
4.533 Ft (4.317 Ft + ÁFA)
Cikkszám: 5999563220213
Gyártó: VITAMIN STATION
Elérhetőség: Raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

VITAMIN STATION STREPTOCOCCUS A GYORSTESZT 1DB terméket rendelje meg most a KataBioPortal Webáruházban és néhány napon belül már használhatja is 17.000Ft kosárérték felett Ingyenes szállítással! Olvassa el a részleteket a Szállítás és fizetés menüpontban. 

Streptococcus A gyorsteszt

Önellenőrzésre szolgáló gyorsteszt az A csoportú béta hemolizáló Streptococcus baktérium kimutatására torokfertőzés esetén.

ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK

Az A csoportú béta hemolizáló Streptococcus (más néven: Streptococcus pyogenes) az akut torokgyulladás leggyakoribb bakteriális oka, amely olyan bőrfertőzésekért is felelős, mint például az ótvar (impetigo) és az orbánc (erysipelas). A legtöbb torokgyulladást vírusfertőzés okozza, amely magától, antibiotikum kezelés nélkül is rendeződik, ezért az ilyen kezelés felesleges lenne. Bár az A-strep torokfertőzések esetenként néhány napon belül terápia nélkül gyógyulnak, az orvosok a másodlagos, néha súlyos szövődmények (pl. reumás láz vagy akut glomerulonephritis) megelőzése érdekében antibiotikumot írnak fel.

A Streptococcus A gyorsteszt egy speciális immunológiai teszt, amely a torokfertőzést okozó A csoportú béta hemolizáló Streptococcus baktérium kimutatására alkalmas. Segítségével rövid időn belül megállapítható, hogy a torokfertőzést A-strep baktérium vagy más korokozó (általában vírus) okozza, amely nem igényel antibiotikum kezelést.

ISMERTETŐ

A doboz a teszt elvégzéséhez szükséges eszközöket tartalmazza. Ne egyél, ne igyál vagy ne dohányozz a termék használata közben. A használat után moss alaposan kezet.

MIT TARTALMAZ A DOBOZ?

A védőtasakot csak akkor nyisd fel, ha mindent előkészítettél a teszt elvégzéséhez! A páraelszívó párnát ártalmatlanítani kell.
- 1 db steril mintavételi pálca
- 1 db steril nyelvleszorító fa spatula
- 1 db 1-es extrakciós oldatot tartalmazó üveg (kék kupak): 1 ml (Lenyelve ártalmas)
- 1 db 2-es extrakciós oldatot tartalmazó üveg (zöld kupak): 1 ml
- 1 db üres műanyag kémcső
- 1 db kémcsőtartó szivacs
- 1 db használati utasítás

HASZNÁLATI UTASÍTÁS

- A teszt elvégzése mindig megfelelő előkészítéssel kezdődik

1. Helyezd a doboz tartalmát egy tiszta, száraz, lapos felületre (pl. asztal). Kövesd az alábbi lépéseket:
2. Alaposan moss kezet szappannal és meleg vízzel.
3. Helyezd a műanyag kémcsövet a kémcsőtartó szivacson kialakított nyílások egyikébe

- Mintavétel a mintavételi pálca segítségével

4. Vegyél mintát a torokból a dobozban található mintavételi pálca és nyelvleszorító spatula segítségével:
a) Nyisd ki a nyelvleszorítót tartalmazó csomagolást, vedd ki és helyezd magad mellé.
b) Nyisd ki a mintavételi pálca csomagolását, és vedd ki a műanyag fogantyúnál fogva. Ne érj kézzel a nedvszívó vattával ellátott végéhez.
c) Állj egy tükör elé, hajtsd hátra a fejed, majd nyisd minél nagyobbra a szád.
d) Tartsd a nyelvleszorító spatulát az egyik kezedben, nyomd le a nyelved, majd a másik kezedben tartott mintavételi pálca puha vattás végével dörzsöld végig a torkod hátsó részét, a mandulák körül és a kivörösödött, fájdalmas területeket (nyelvcsap, lágy szájpadlás). Természetesen mást is megkérhetsz, hogy segítsen a mintavételben.

- Az eljárás

A mintavétel után helyezd a mintavételi pálca nedvszívó vattával ellátott végét a kémcsőtartó szivacsba helyezett műanyag kémcsőbe
6. Előbb nyisd ki a kék kupakkal ellátott fiolát (csak a kék színű részét csavard ki a kupaknak, a fehér színű részét hagyd szorosan lezárva), amely az 1 es extrakciós oldatot tartalmazza, adagolj 6 cseppet a csőbe, majd zárd le a fiolát
7. Ezt követően nyisd ki a zöld kupakkal ellátott fiolát (csak a zöld színű részét csavard ki a kupaknak, a fehér színű részét hagyd szorosan lezárva), amely a 2 es extrakciós oldatot tartalmazza, adagolj 6 cseppet a csőbe, majd zárd le a fiolát
8. A mintavételi pálcát a műanyag fogantyúnál fogva tartsd, majd a cső falához nyomva többször (kb. tízszer) forgasd meg, hogy összekeverd az oldatot. Hagyd a a puha vattás végét a csőben legalább 2, de legfeljebb 5 percig
9. Az öt perc letelte után vedd ki a kémcsövet a szivacs tartóból (a mintavételi pálcát és az oldatot a csőben kell hagyni), és a műanyag kémcső összenyomásával szorítsd ki az oldatot a mintavételi pálca vattával ellátott végéből (miközben a mintavételi pálcát lassan kihúzod a kémcsőből). Dobd a mintavételi pálcát a megfelelő hulladéktartályba, majd tedd a kivonatokat tartalmazó kémcsövet a szivacs egyik nyílásába.
10. Nyisd ki az alumínium védőtasakot, a csíkot a kék végénél fogd meg, majd helyezd a kivonatokat tartalmazó kémcsőbe. Hagyd a csőben 5 -10 percig, amíg a reakciók lezajlanak
11. 5 -10 perc elteltével olvasd le az eredményt. Ne értékeld a tesztet 10 perc eltelte után.

AZ EREDMÉNY KIÉRTÉKELÉSE

1. Pozitív eredmény:

Két (2) piros/vörös csík jelenik meg a tesztcsíkon. A csíkok színerőssége eltérő lehet. Az eredmény pozitív és azt jelenti, hogy a torokminta A-strep baktériumokat tartalmaz. Ebben az esetben keresd fel orvosod

2. Negatív eredmény:

Csak egy (1) vörös csík (kontrollcsík) jelenik meg a tesztcsík kék színű vége mellett. Az eredmény negatív, és azt jelenti, hogy a torokminta nem tartalmaz A-strep baktériumokat vagy azok mennyisége még nem elég magas a kimutatáshoz.

3. Érvénytelen eredmény:

Ha egyetlen elszíneződött csík sem látható a tesztcsík kék színű vége mellett (kontrollcsík), az eredmény érvénytelen. Ebben az esetben a tesztet egy új gyorsteszttel és új torokmintával meg kell ismételni.

FIGYELMEZTETÉS

 1. Ez a teszt in vitro diagnosztikai eszköznek minősül. Kizárólag külső használatra. NE NYELD LE!
 2. A teszt használata előtt figyelmesen olvasd el a használati utasítást! A teszt csak akkor ad megbízható eredményt, ha a használata során valamennyi utasítást betartották. Szigorúan kövesd a megadott reakció időt, a mintavételi és extrakciós lépéseket.
 3. +4 C° és +30 C° között tárolandó. Semmiképpen ne fagyaszd le!
 4. Ne használd a terméket, ha a csomagoláson jelzett szavatossági idő lejárt, vagy ha a védőcsomagolás megsérült.
 5. Ne használd fel többször a Streptococcus A gyorstesztet!
 6. Gyermekektől elzárva tartandó.
 7. Használat után a teszt valamennyi tartozéka a háztartási hulladékkal együtt eldobható.
 8. Két éven aluli gyermekek számára nem használható!
 9. Ha a folyadékok a szemmel, bőrrel vagy egyéb nyálkahártyával kerülnek érintkezésbe, azonnal és alaposan öblítsd le vízzel, és fordulj orvoshoz.
 10. Ne nyeld le a dobozban található oldatokat vagy egyéb tartozékokat! Lenyelés esetén azonnal kérj orvosi segítséget, és vidd magaddal a doboz megmaradt tartalmát, a használati utasítást és a csomagolást.

Márka VITAMIN STATION
Származási hely Magyarország
Minőségét megőrzi A termék csomagolásán jelzett időpontig.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Hasonló termékek

4.533 Ft
Raktáron

Melyek a Sziflilisz gyorsteszt előnyei?

 • egyszerű, gyors használat,
 • azonnali eredmény, egy csepp vérből,
 • otthon, diszkréten, bárki által elvégezhető a teszt,
 • megbízható, 97 %-os pontosság,
 • eredmény 10 perc alatt

Végezze el a tesztet diszkréten otthonában! Időben történő diagnózissal és a gyógykezelés mielőbbi megkezdésével megelőzhetők a súlyosabb tünetek. A szifilisz tüneteiről a bővebben link alatt olvashat.

4.533 Ft
Raktáron

Ha megcsípett egy kullancs!

Ne aggódj feleslegesen, ha kullancsot találtál magadban, vagy gyermekedben!

A Lyme-kór teszt egy önellenőrzésre szolgáló gyorsteszt, kullancs okozta csípés esetén a Lyme-kórt okozó Borrelia baktérium korai kimutatására

 • azonnali eredmény, egy csepp vérből (a csípést követő 4-6 héttel tesztelve)
 • könnyen, bárki által elvégezhető a használati útmutatás betartásával
 • nem a kiszedett kullancsot ellenőrzi, hanem az emberi vért vizsgálja
 • megbízható, 91%-os pontosság
 • a teszt otthon elvégezhető, nem kell beutalót kérni, utazni, hetekig várni az eredményre

Teszteld magad otthon a Lyme-kór gyorsteszt segítségével!

Ne feledd, minél előbb derül fény egy esetleges Lyme-kór fertőzésre, annál hamarabb megkezdhető az orvosi kezelés, így elkerülhetők a súlyosabb-, esetleg félrevezető tünetek!

4.533 Ft
Raktáron

Tüsszögsz, viszket a szemed, folyik az orrod vagy kiütéseid vannak? Nem tudod, hogy panaszaidat allergia, vagy valamilyen fertőzés, vírus okozza?

 • Azonnali választ kaphatsz az Allergia teszt segítségével!
 • Az Allergia teszt a vérben található IgE szintjét méri, ezáltal alkalmas az allergiás túlérzékenység kimutatására.
 • Otthon, bárki által elvégezhető 

Ne feledd, minél előbb derül fény egy esetleges rendellenességre, a kellemetlen tünetek annál hamarabb megszűntethetőek!

Keresés